Web Analytics Made Easy - Statcounter

خشک‌شدن رودخانه چولهول در پلدختر معیشت ۳۵۰۰ کشاورز و باغدار این منطقه را در تنگنا قرار داده‌‌است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، رودخانه چولهول به‌طول حدود 40کیلومتر با عبور از کوه‌ها و زمین‌های کشاورزی و با ایجاد تلاقی در دل سنگ آبشار افرینه را ایجاد می‌کند و در دهستان افرینه به رودخانه کشکان می‌ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوضه آبریز چولهول از قلعه نصیر شروع می‌شود و تا دهستان افرینه ادامه دارد، رودخانه‌ای که در سیل سال 1398 طغیان و خساراتی را به کشاورزان این مناطق وارد کرد.

خسارات کشاورزان بعد از گذشت سه سال از سیل نه‌تنها هنوز جبران نشده که تبعات خشک‌سالی گریبان کشاورزان و باغداران را گرفته است. معیشت حدود 3 هزار و 500 کشاورز چولهول در صورت خشک‌شدن 250هکتار باغ حاشیه‌نشین رودخانه این منطقه در تنگنا قرار می‌گیرد.

بارش‌های کم و خشک‌سالی طی امسال و سال‌های گذشته، مدیریت نامناسب منابع آب، برداشت غیرمجاز، عدم نظارت بر کشت محصولات آبدوست و عدم اجرایی‌شدن احداث سد چولهول سبب شده‌است که این رودخانه در طی روزهای گذشته از منطقه چم قبرستان تا افرینه از جریان بایستد.

رودخانه چولهول از جریان ایستاد

در پی خشک‌شدن رودخانه چولهول هیچ‌گونه آبدهی برای200 هکتار باغ چندین ساله پایین‌دست وجود ندارد، به‌طوری‌که می‌توان به‌راحتی در سطح این رودخانه پیاده‌روی کرد.

100هکتار باغ چندین ساله انجیر منطقه دراغل بگیر که در اوج برداشت است بیش از یک هفته بوده که به‌سبب خشکی رودخانه آبیاری نشده‌است و باغداران شاهد از بین‌رفتن دسترنج چندساله خود هستند.

کشت برنج، یونجه و شبدر در بالادست رودخانه چولهول انجام می‌شود و برخی کشاورزان به‌صورت غیرقانونی در حال برداشت آب برای این محصولات هستند، به‌همین دلیل آب به باغات پایین‌دست نمی‌رسد و دسترنج کشاورزان در حال نیست‌شدن است.

دسترنج چند ساله در حال نابودی

آبسری از باغداران منطقه چولهول در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در حالی که در اوج برداشت انجیر هستیم، اما یک عمر دسترنج چندین ساله‌مان در حال نابودی است.

وی خطاب به مسئولان شهرستانی و استانی افزود: کاش مسئولان زودتر از این فکری برای نجات باغات منطقه چولهول می‌کردند تا این‌گونه زندگی ما در معرض تهدید قرار نمی‌گرفت.

خشک‌‌شدن رودخانه «چولهول» در پلدختر به‌روایت تصاویرروایت خشکی رودخانه «چولهول» استان لرستان/ نیستی آب و تنگی معیشت برای 3500کشاورز پلدختری + تصاویر

قربانی یکی دیگر از کشاورزانی که یک هفته بوده باغ خود را آبیاری نکرده‌است، عنوان کرد: بیش از یک هفته است که نتوانستیم باغات را آبیاری کنیم، علاوه بر محصول امسال باغات هم در حال از بین‌ رفتن است.

کشاورزانی که بیکار می‌شوند

رضایی یکی دیگر از باغداران انجیر بیان کرد: در صورت ادامه خشکی رودخانه چولهول به‌زودی شاهد بیکارشدن مردم این منطقه هستیم، چون دیگر نمی‌توانیم باغات خود را آبیاری کنیم.

وی با بیان اینکه محصول رسیده به‌علت نرسیدن آب از روی درخت می‌افتد و انجیرهای نارس هم خشک شده‌است، افزود: نمی‌دانیم درد و رنج خود را به چه کسی بگوییم؟

شهسواری که به‌جز کشاورزی هیچ درآمد دیگری ندارد، گفت: انجیرهایی که باید در طی هفته‌های آینده برداشت شود به‌علت عدم آبیاری به‌موقع بر روی درخت خشک شده و دیگر نمی‌توانیم آنها را برداشت کنیم.

علی سلطان‌پور دهیار افرینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره خشک‌شدن رودخانه چولهول گفت: این رودخانه از منطقه چم قبرستان تا افرینه به‌طول بیش از 25ک یلومتر کیلومتر آبدهی ندارد و بیشترین خسارت این خشکی به باغات منطقه دراغل بگیر وارد شده است.

100هکتار باغ منطقه دراغل بگیر خشک شد

وی با بیان اینکه حدود 200هکتار از باغات منطقه دراغل بگیر در خطر خشک‌شدن قرار گرفته‌است، افزود: 100هکتار از این منطقه تا افرینه به‌علت خشک‌شدن رودخانه بیش از یک هفته بوده که آبیاری نشده‌است و مسئولان باید هرچه سریع‌تر تصمیمات اساسی در این رابطه اتخاذ کنند تا دسترنج ده‌ها ساله مردم خشک نشود.

دهیار افرینه با بیان اینکه محصولات آبدوستی مثل برنج، شبدر و یونجه با وجود خشک‌سالی در بالادست چولهول کشت شده‌است، عنوان کرد: بیشتر موتورهای این منطقه دیزلی است و قطع برق هم در این روند هیچ تأثیری ندارد.

وی بیان کرد: مسئولان امور آب باید با حضور در منطقه چولهول موتورهای بالادست را خاموش کرده تا آب به مناطق پایین‌دست برسد و باغداران بتوانند باغات را آبیاری کنند.

برخورد با کشت محصولات آبدوست

حمید خادم سرپرست فرمانداری پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه جهاد کشاورزی و امور آب را موظف به رسیدگی فوری به باغات منطقه چولهول کرده‌است، اظهار داشت: اکیپ‌های جهاد کشاورزی و امور آب از امروز با حضور در منطقه چولهول تمام پمپاژها و موتورتلمبه‌های بالادست را خاموش می‌کنند تا آب به مناطق پایین‌دست برسد.

وی با بیان اینکه گزارش‌هایی مبنی بر نصب کف‌کش‌ها در بالادست رودخانه چولهول به دست‌مان رسیده‌است که متولیان موظف به رصد، پیگیری و قطع برق این کف‌کش‌ها شدند، افزود: با کسانی که در بالادست این منطقه کشت محصولات آبدوست را انجام داده‌ند، برخورد می‌شود.

خادم گفت: اولویت همه ما حفظ باغات چندین ساله مردم است که امیدوارم با پیگیری‌های انجام‌شده مشکلات منطقه چولهول برطرف شود.

گزارش از فیروزه حاتمی

انتهای پیام/ 646/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خشک شدن رودخانه رودخانه چولهول منطقه چولهول باغات منطقه چندین ساله پایین دست یک هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۳۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا سه‌شنبه تا حدودی از شدت بارش‌ها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی می‌دهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی شده است.

امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی می‌دهد. روز جمعه جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی می‌دهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیج‌فارس مواج هستند.

آسیب به محصولات کشاورزی

توصیه:

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6097791 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه